Vremenska napoved Slovenija

Sobota, 5.12.2020 ob 16h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Oblačno bo. Na vzhodu bo večinoma suho, drugod bo občasno deževalo. Ob morju bo pihal okrepljen jugo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Predvsem v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Ob morju bo pihal zmeren do močan jugo. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem okoli 12 °C.

Jutri bo oblačno. Dež se bo na zahodu okrepil in se popoldne postopno širil proti vzhodu. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1500 m. Ob morju lahko tudi zagrmi, večji del dneva bo še pihal okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 15 °C.

OPOZORILO

Zaradi močnega deževja bodo v nedeljo narasli vodotoki v zahodni Sloveniji. Predvsem v Julijskih Alpah se bo povečala nevarnost snežnih plazov. Morje bo zaradi okrepljenega juga občasno poplavilo nižje ležeče dele obale.

OBETI

V noči na ponedeljek bo dež prehodno ponehal, nekoliko se bo ohladilo.

V ponedeljek in torek bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih, občasno pa tudi v osrednjih krajih, bodo spet krajevne padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 m.

VREMENSKA SLIKA

Nad zahodno Evropo, Alpami in severnim Sredozemljem je obsežno ciklonsko območje. V višinah priteka k nam z močnimi vetrovi južnih smeri toplejši in vse bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo predvsem v krajih zahodno od nas deževalo, drugod bo večinoma suho. Ob severnem Jadranu bo pihal okrepljen jugo.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas še suho, drugod bo oblačno s padavinami, ki jih bo največ v Furlaniji in Benečiji. Jugo ob Jadranu bo proti večeru oslabel.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-12-05 15:59